Advies

Ziet u niet goed in de verte ?
Wanneer u niet meer goed in de verte kunt kijken, b.v.  tv of de verkeersborden, maar ook personen pas herkent als ze dichtbij zijn, dan heeft u een bril nodig. Dit hoeft niet te betekenen dat u deze al meteen hele dagen moet dragen maar bijvoorbeeld kan beginnen met  alleen tv kijken en gebruik bij het  autorijden. De klachten die u kunt krijgen als het verzien niet goed is zijn hoofdpijn, tranende en/of branderige ogen.

Kunt u de krant niet meer lezen ?
Wanneer u de krant bij het lezen steeds verder van u af moet houden of een “priegel klusje” veel moeite geeft, dan zijn de oogspieren bezig steeds minder soepel te worden. Om het beeld op korte afstand scherp te krijgen, heeft u een leesbril nodig, zodat het brandpunt waar het beeld scherp moet zijn wat dichterbij word gehaald. 

Kunt u niet goed in de verte en van dichtbij zien ?
Beide problemen zijn in 1 glas te verwerken, We spreken dan over glazen waar verte en lees sterkte in word verwerkt, Soorten als “ multifocaal “ en “ bifocaal “ behoren dan tot de oplossingen. In een multifocaal glas loopt de sterkte geleidelijk over van bovenkant glas(= verte) naar onderkant glas(= lezen). Bijna alle brildragers (99%) zijn hier binnen twee weken aan gewend.

Wilt u een goede en mooie zonnebril ?
Echt slechte zonnebrillen zijn er niet, Bijna alle zonnebrillen zijn voorzien van een UV-filter dat de ogen beschermt tegen schadelijke straling. Verder zijn de verschillende kleuren en tinten van de glazen een bescherming tegen het scherpe licht. Hoe mooi een zonnebril kan zijn is op te maken uit het feit dat veel bekende ontwerpers tegenwoordig allemaal een zonnebrillen lijn presenteren. De zonnebrillen zijn er van uitzonderlijk opvallend en groot tot ook zeer fijntjes en bescheidenqua uiterlijk als ook van formaat.

Werkt u veel met de computer ?
Als U veel met behulp van beeldschermen werkt is dit voor de ogen een extra inspanning. Ook als u nog geen bril voor de verte hebt maar wel voor lezen dan is er dikwijls voor het ontspannen kijken naar het beeldscherm ook een geringe correctie nodig. Dan is er een beeldschermbril nodig. Met behulp van een beeldschermbril wordt het werken een stuk ontspannender. Veelal wordt de beeldschermbril door de werkgever vergoed. 

Wat is belangrijk te weten over het montuur wat u gaat kopen ?
Belangrijk om te weten is of u het montuur de hele dag draagt, dus ’s morgens opzetten en ’s avonds weer af. Op deze manier wordt het montuur zo weinig mogelijk belast. Wanneer U een (lees) bril nodig heeft, die U veel op- en afzet, dan is een stevig montuur zeker een belangrijk aspect. De kwaliteit moet wel goed zijn dit i.v.m. huidzuren die de huid afscheidt. Te denken valt dan aan titanium of allergie vrije materiaal.

De levensduur van een bril varieert van drie tot vijf jaren. De tijdsperiode dat de ogen achteruit gaan en de glazen dus aangepast moeten worden is niet voor iedereen hetzelfde. Zo lang mogelijk wachten met de aanschaf van een leesbril heeft vaak een negatief effect. De ogen worden sneller slechter en de glazen moeten dus vaker worden aangepast. Voor wie met de mode mee wil, zijn er monturen die passen bij het huidige modebeeld. Natuurlijk kan men ook kiezen voor een meer tijdloos en neutraler model.

Klaas Banga Brillen

Dijkstraat 8
8801LV Franeker
0517-396322
info@klaasbangabrillen.nl

 

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag : 09:00 tot 17:00
Woensdag: 09:00 tot 17:00
Donderdag: 09:00 tot 17:00
Vrijdag: 09:00 tot 17:00
Zaterdag: 09:00 tot 17:00
Zondag: Gesloten

© Klaas Banga Brillen Alle rechten voorbehouden | CompanyBoost